Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008

H ύπαρξη μεγάλων αυξήσεων στις τιμές των λιπασμάτων συζητήθηκε στη Βουλή

Την «ύπαρξη μεγάλων αυξήσεων στις τιμές των λιπασμάτων», παραδέχεται ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αλέξανδρος Κοντός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Μ. Σκουλάκη.


Η απάντηση του κ. Κοντού, ήρθε μετά τα συγκεκριμένα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Σκουλάκης, για υπέρογκες αυξήσεις στις εγχώριες τιμές των λιπασμάτων σε σχέση με τις διεθνείς τιμές, τόσο στη Βουλή όσο και στον ίδιο τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια πρόσφατης σύσκεψης στο υπουργείο.

Όπως επισημαίνεται στην απάντηση του κ. Κοντού «με κοινή απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υφυπουργού Ανάπτυξης ορίζονται ορκωτοί λογιστές προκειμένου να ελέγξουν τους λόγους αυξήσεων των τιμών των λιπασμάτων που φθάνουν ακόμη και το 100%».

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Ζησιμόπουλος, επισημαίνει στον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ πως «η διερεύνηση των συνθηκών ανταγωνισμού στον τομέα των λιπασμάτων αποτελεί για την Επιτροπή Ανταγωνισμού υπόθεση άμεσης προτεραιότητας και προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη δοθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικές εντολές», ενώ προσθέτει πως «η εν λόγω έρευνα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της συλλογής στοιχείων καθώς και επεξεργασίας των στοιχείων που έχουν ήδη συλλεχθεί» και ότι «η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα είναι σε θέση να παράσχει πλήρη ενημέρωση σχετικά με τα πορίσματα της εν θέματι έρευνας αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της».

πηγή:ΑΓΡΟΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου