Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2008

ΚΟΝΤΟΣ: ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Εντολή έδωσε την Πέμπτη (4/12) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Αλέξανδρος Κοντός, στον ΕΛΓΑ, να συγκροτηθεί Ειδική Επιστημονική Επιτροπή καθώς και να κινηθούν οι διαδικασίες καταβολής των δικαιούμενων αποζημιώσεων στους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς.

Συγκεκριμένα ο κ. Αλέξανδρος Κοντός σχετικά με τη μείωση της παραγωγής των ελαιοκομικών προϊόντων κατά την εφετινή περίοδο έκανε την ακόλουθη δήλωση: Δεδομένου ότι σύμφωνα με πληροφορίες των περιφερειακών υπηρεσιών του ΕΛΓΑ, σε συγκεκριμένες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, διαπιστώνεται μείωση της παραγωγής των ελαιοκομικών προϊόντων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, δίδεται εντολή στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα, στις κάτωθι ενέργειες.

α. Συγκρότηση με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής η οποία θα διερευνήσει και θα προσδιορίσει, σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα ακριβή αίτια και το ποσοστό ζημίας κατά περιοχή.
β. Με βάση το πόρισμα της ανωτέρω Επιστημονικής Επιτροπής να ενεργήσει ο ΕΛΓΑ τα προβλεπόμενα προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες καταβολής των δικαιούμενων αποζημιώσεων στους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς.

Πηγή: Πύργος Τριφυλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου