Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Πρόταση για δημιουργία δικτύου λιανικής συνεταιριστικών προϊόντων από το Βασίλη Κοζομπόλη


Την ανάπτυξη ενός δικτύου λιανικής πώλησης των ποιοτικών συνεταιριστικών αγροτικών προϊόντων, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη προβολή αλλά και να αποκομίσει οφέλη ο καταναλωτής, προτείνει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Βασίλης Κοζομπόλης.
Όπως αναφέρει ο κ. Κοζομπόλης, δεδομένου ότι εκεί όπου υστερούν τα συνεταιριστικά τρόφιμα, κρασιά και φρούτα είναι η ανάδειξη της ποιότητάς τους και η εμπορική τους προβολή και προώθηση, θεωρεί ότι μια τέτοια πρωτοβουλία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Τη συγκεκριμένη πρόταση υπέβαλε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας, προτείνοντας να γίνει έρευνα κατά πόσον «στέκεται» οικονομικά η πρόταση για ένα τέτοιο δίκτυο.
Σύμφωνα με τον κ. Κοζομπόλη, την έρευνα είναι δυνατόν να διεξάγουν είτε οι υπηρεσίες της ΠΑΣΕΓΕΣ είτε ένας ανεξάρτητος οίκος μελετών, με στόχο να δημιουργηθεί ένα δίκτυο καταστημάτων, με έμφαση στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις μεγάλες πόλεις. Σε αυτό θα μπορεί ο καταναλωτής να βρει τα συνεταιριστικά τρόφιμα, κρασιά και φρούτα σε μεγάλη ποικιλία, στη γνωστή εγγυημένη ποιότητα αλλά και σε τιμές που θα γεφυρώνουν το χάσμα ανάμεσα στον παραγωγό και τον καταναλωτή.

πηγή: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου