Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ- ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Κατά καιρούς ακούμε από επίσημα χείλη και ανακοινώνονται στον τύπο δημόσια έργα που αφορούν το οδικό δίκτυο της Τριφυλίας. Πρόσφατα μάλιστα ανακοινώθηκε η διάνοιξη του δρόμου Μουζάκι – Χριστιάνοι ο οποίος όπως έχει ανακοινωθεί θα συνδέσει κάποια στιγμή την Χώρα με την Κυπαρισσία ακλουθώντας τη ριζοβουνιά της οροσειράς του Αιγάλεω ή των Κυπαρισσιακών ορέων όπως αλλιώς λέγονται.

Καλά αυτά τα έργα και χρήσιμα για την περιοχή μας και για την ανάπτυξη της, όμως τους ήδη υπάρχοντες δρόμους κανείς δεν τους προσέχει. Για παράδειγμα αναφέρουμε τον δρόμο Κυπαρισσία- Φιλιατρά ο οποίος είναι ένας δρόμος αρκετά πλατύς και μπορεί να θεωρηθεί από τους καλύτερους δρόμους της Μεσσηνίας του λείπουν όμως μερικά βασικά στοιχεία που θα μπορούσαν να τον καταστήσουν και έναν από τους πιο ασφαλείς.

Συγκεκριμένα αναφέρουμε κάποια που παρατηρήσαμε εμείς και τα βλέπουν όλοι που τον διανύουν. Ένα είναι η ελλιπέστατη σήμανση. Ένας που δεν έχει ξαναπεράσει παρασύρεται και αναπτύσσει ταχύτητα που σε μερικές στροφές κινδυνεύει να πεταχτεί έξω. Επίσης δεν υπάρχει επαρκώς ορατή διαγράμμιση στο οδόστρωμα και οι προσπεράσεις που γίνονται είναι άκρως επικίνδυνες .

Το πιο επικίνδυνο και πιο εμφανές πρόβλημα αυτού του δρόμου είναι η ανωμαλία σε μερικά σημεία του οδοστρώματος που σε μεγάλες ταχύτητες κάνουν το αυτοκίνητο να κουνιέται σαν βάρκα σε μποφόρ. Όλα αυτά έχουν συμβάλει σε πολλά τροχαία ατυχήματα, πολλά από αυτά είναι θανατηφόρα.
Το θέμα τώρα είναι να ξυπνήσουν οι ιθύνοντες και κυρίως οι δήμαρχοι Κυπαρισσίας και Φιλιατρών και να κάνουν κάτι ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο τα τροχαία σε αυτό το δρόμο που είναι μία ανάσα για ολόκληρη την Τριφυλία μιας και έχει μειώσει κατά πολύ τις αποστάσεις .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου