Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Μεγαλύτερες μειώσεις τιμών λιπασμάτων ζήτησε ο Κοντός

Οι μειώσεις στις τιμές των λιπασμάτων, της τάξης του 22% με 24%, στις οποίες προχώρησε η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, δεν ικανοποίησαν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρο Κοντό, ο οποίος στις 19 Δεκεμβρίου δήλωσε ότι «θα συνεχιστεί η προσπάθεια για μεγαλύτερη μείωση των τιμών των λιπασμάτων προς όφελος των Ελλήνων αγροτών».

Αναλυτικότερα, ο υπουργός σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων για την περαιτέρω μείωση κατά 22-24% των τιμών των λιπασμάτων που διαθέτει στην ελληνική αγορά δήλωσε ότι «μετά από έντονες πιέσεις που ασκήσαμε στον τομέα των λιπασμάτων και κυρίως την κατάθεση φακέλων στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για ύπαρξη εναρμονισμένων πρακτικών οι εταιρίες φωσφορικών λιπασμάτων προχωρούν σε μειώσεις των τιμών των λιπασμάτων που διακινούνται στην ελληνική αγορά».

Και συμπλήρωσε ότι: «Τα ποσοστά των μειώσεων που ανακοινώθηκαν δεν μας ικανοποιούν και συνεχίζουμε να πιέζουμε για την περαιτέρω υποχώρηση των τιμών των λιπασμάτων, προς όφελος των Ελλήνων αγροτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου