Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Μήνυμα Νομάρχη Μεσσηνίας κου Δημήτρη Δράκου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


Η καθιέρωση της 26ης Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησης τους, εκφράζει με τον γλαφυρότερο τρόπο την ανησυχία και ταυτόχρονα την ανάγκη της κοινωνίας μας να αντισταθεί στο ολοένα αυξανόμενο πρόβλημα των ναρκωτικών.

Η ημέρα αυτή αποτελεί μια προσπάθεια διεθνή. Μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης, προβληματισμού και συνάμα κινητοποίησης όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αποτελεσματικότερη προστασία των παιδιών μας από τη μάστιγα των ναρκωτικών. Είναι ευθύνη όλων μας, της πολιτείας, της Αυτοδιοίκησης, των φορέων και καθενός ευσυνείδητου πολίτη ξεχωριστά. Έχουμε ανάγκη από πρωτοβουλίες και μέτρα πρόληψης που θα ενισχύσουν τους νέους. Έχουμε ανάγκη από μια πολιτεία ειλικρινή και ευαισθητοποιημένη, από ένα κράτος οδηγό.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας δίνει .......

ιδιαίτερη βαρύτητα στις πολιτικές υγείας και παιδείας, αλλά και στις γενικότερες δράσεις που στοχεύουν στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και την προώθηση της κοινωνικής συνοχής. Επίκεντρο των προσπαθειών μας και πάγιο μέλημα της πολιτείας πρέπει να είναι η μέριμνα για την αποτροπή των νέων από τα ναρκωτικά η επιτυχής επανένταξη όσων έπεσαν στην παγίδα του λευκού θανάτου.

Πρέπει όλοι μαζί, κεντρική εξουσία και Αυτοδιοίκηση, να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα της νεολαίας. Να φροντίσουμε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες κοινωνικές δομές για την εφαρμογή προγραμμάτων που θα συμβάλουν σημαντικά στον τομέα της προώθησης της απασχόλησης, της κατάρτισης και της δια βίου μάθησης, ώστε να προστατεύσουμε τους νέους και να θωρακίσουμε την κοινωνία μας προφυλάσσοντας και ενδυναμώνοντας τους αμυντικούς της μηχανισμούς.
Το χρωστάμε στους νέους, το χρωστάμε στα παιδιά μας!


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ
ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου