Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Από την 1η Ιουλίου οι φόροι στα καύσιμα και τα τέλη για κινητά


Εκατομμύρια φορολογούμενοι με έμμεσο ή άμεσο τρόπο θα επιβαρυνθούν προκειμένου να γεμίσουν τα άδεια κρατικά ταμεία καθώς τα έσοδα του προϋπολογισμού έχουν κυριολεκτικά καταρρεύσει στο α' εξάμηνο του 2009.

Καύσιμα, κινητά με τέλη σύνδεσης, καρτοκινητά, ακίνητα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και υψηλά εισοδήματα θα βρεθούν στο στόχαστρο σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το δημόσιο έλλειμμα λόγω της αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού να εισπράξει βεβαιωμένα έσοδα.

Με βάση τις ισχύουσες φορολογίες, 3,5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν σε διάστημα λιγότερο των τριών μηνών όχι μία αλλά .....

δύο φορές το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων.
Ως το τέλος του μηνός ολοκληρώνεται η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για το ΕΤΑΚ του 2008 και τον Σεπτέμβριο θα λάβουν οι ίδιοι τα εκκαθαριστικά του 2009.

Σημαντική επιβάρυνση για εκατομμύρια κατόχους ΙΧ επιφυλάσσει η αύξηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδα Το Βήμα, η αύξηση των ΕΦΚ καυσίμων θα διαμορφωθεί από 10% ως 20%. Αυτό θα σημαίνει αύξηση της τιμής της αμόλυβδης βενζίνης από 5 ως 10 λεπτά ανά λίτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου