Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Ιερέας και μέλη εκκλησιαστικού συμβουλίου ναού κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν ηλικιωμένο καρκινοπαθή


Ιερέας και τρία μέλη εκκλησιαστικού συμβουλίου ναού, παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι ότι εξαπάτησαν 82χρονο καρκινοπαθή, πείθοντάς τον - λίγες μέρες πριν το θάνατό του - να κάνει "δωρεά" ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ προς το ναό τους.
Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, οι τέσσερις παραπάνω διώκονται για κακουργηματική απάτη, ενώ μαζί τους στο εδώλιο θα καθίσει ένα ακόμη άτομο που κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην απάτη και ψευδορκία μάρτυρα.
Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, συγγενικό πρόσωπο του 82χρονου και σύζυγος ενός εκ των κατηγορούμενων-μελών του εκκλησιαστικού συμβουλίου ναού της δυτικής Θεσσαλονίκης, έφερε τον ηλικιωμένο σε επαφή με τον ιερέα, προκειμένου να προσφέρει μικρή οικονομική ενίσχυση στην εκκλησία.
Η παραπάνω συνάντηση έγινε εννέα μέρες πριν καταλήξει ο 82χρονος - το Σεπτέμβριο του 2002 - σε μία περίοδο που η υγεία του θύματος πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Σύμφωνα με το βούλευμα, ο ηλικιωμένος δεν είχε πνευματική διαύγεια και η φαρμακευτική αγωγή στην οποία υποβάλλονταν τού προκαλούσε ψυχικές και πνευματικές διαταραχές.
Τελικά, συνοδευόμενος και υποβασταζόμενος από τον ιερέα, ο 82χρονος επισκέφθηκε τραπεζικό υποκατάστημα κάνοντας ανάληψη μισού εκατομμυρίου ευρώ από το λογαριασμό του - ποσό που προέρχονταν από αποταμιεύσεις - το οποίο κατάθεσε στη συνέχεια σε λογαριασμό που διατηρούσε ο ναός στην ίδια τράπεζα. Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν ετοιμάσει ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο το θύμα εμφανίζονταν σαν δωρητής.
Η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης μετά από μήνυση της συζύγου του θανόντος.
πηγή:best tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου