Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Η ΚΣΟΣ ενθαρρύνει την παραγωγή σταφίδας


Με στόχο την ενθάρρυνση των αμπελουργών να παράγουν σταφίδα, η διοίκηση ΚΣΟΣ θα πραγματοποιήσει το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιουνίου, στα γραφεία της, σύσκεψη μαζί με 30 πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς. Ο καθορισμός της τιμής της σταφίδας καθώς και τακτικές που πρέπει να ακολουθηθούν, αποτελούν τα κύρια θέματα συζήτησης.


Ενόψει της νέας παραγωγικής περιόδου, τα σταφύλια (σουλτανί) ενδέχεται να είναι πολλά και η ζήτηση από τα οινοποιία μειωμένη, καθώς οι δεξαμενές τους διαθέτουν υψηλά αποθέματα κρασιού. Αυτό έχει οδηγήσει τους παραγωγούς να μην επιθυμούν να απλώσουν τα σταφύλια τους. Στα πλαίσια αυτής της κατάστασης, η Κοινοπραξία θα επιχειρήσει να τιμολογήσει την σταφίδα, πιθανών, πάνω από 1 € το κιλό. Προσδοκία της είναι η αύξηση της παραγωγής, σε σχέση με τους 300 τ. που παρήγαγε πέρυσι ο Ν. Ηρακλείου.
Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη 11 Ιουνίου, τέθηκε επί τάπητος και η λειτουργία του νέου συσκευαστηρίου σταφυλιών και κηπευτικών. Σύμφωνα με τον κ. Γαβαλά το συσκευαστήριο θα είναι έτοιμο στις 15 Ιουλίου.

πηγή : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου