Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Το Σαββατοκυρίακο η γιορτή του καρπουζιού στα Φιλιατρά



Το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται ολοκληρώνεται η φετινή γιορτή καρπουζιού με πλήθος εκδηλώσεων που θα έχουν επίκεντρο τον Αγρίλη, την καρδιά της καρπουζοπαραγωγής της Τριφυλίας και της Μεσσηνίας γενικότερα. Τις μέρες αυτές ολοκληρώθηκε και η συγκομιδή που για άλλη μια χρονιά χαρακτηρίστηκε από την πολύ καλή ποιότητα του προϊόντος και εξαγωγές σε πάρα πολλές χώρες, ενώ σημαντικές ποσότητες διατέθηκαν και στην εγχώρια
αγορά.
Οσον αφορά τις εκδηλώσεις, αυτές θα ξεκινήσουν το Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα με ψυχαγωγικό πρόγραμμα από τη «Θεατρική ομάδα κλόουν» του Βασίλη Φλώρου και στη συνέχεια θα υπάρχουν παιχνίδια για τα παιδιά με την ίδια ομάδα στο γήπεδο του μπάσκετ. Στις 8.30 το βράδυ θα γίνουν οι χαιρετισμοί από τους επισήμους και θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα «Το καρπούζι και τα προβλήματά του» από τον Γεώργιο Αλεξανδρόπουλο παραγωγό καρπουζιού, εκπρόσωπο του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών. Η βραδιά της πρώτης ημέρας θα κλείσει με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον Μπάμπη Τσέρτο και την ορχήστρα του.
Την Κυριακή το πρωί θα τελεστεί θεία λειτουργία με αρτοκλασία στον ναό της Παναγίας της Αγριλιώτισσας προς ευλογία των καρπουζοπαραγωγών.
Το απόγευμα στις 7.30 θα υπάρχει και πάλι ψυχαγωγικό πρόγραμμα με τη «Θεατρική ομάδα κλόουν» και στην συνέχεια παράσταση από την ίδια ομάδα για τα παιδιά στο γήπεδο του μπάσκετ. Από τις 8.30 ως 9.30 το βράδυ θα επισκεφθεί τα περίπτερα των Συλλόγων Γυναικών η σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Θα ακολουθήσουν βραβεύσεις παραγωγών καρπουζιού και έργων ζωγραφικής, όπως και παιχνίδια με καρπούζια, ενώ η βραδιά θα κλείσει με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον Γιάννη Καλογερόπουλο και το μουσικό του σχήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου