Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Το νέο μουσείο της ακρόπολης και οι τσαρλατάνοι...


Έφτασαν και τα εγκαίνια του νέου μουσείου της Ακρόπολης των Αθηνών και όλοι οι πολιτικοί μας και λοιποί παρατρεχάμενοι έβαλαν τα καλά τους για να παραβρεθούν στο ιστορικό γεγονός της μεταπολιτευτικής ζωής της χώρας. Και μετά;
Όλοι νομίζουμε ότι φτιάχνοντας ένα τόσο καλό μουσείο για το δημοφιλέστερο αρχαιολογικό αξιοθέατο της χώρας μας κάναμε το χρέος μας απέναντι στην πολιτιστική μας κληρονομιά και την ιστορία μας. Λάθος , μέγα λάθος.
Δεν λέμε ότι αυτό το μουσείο δεν ήταν απαραίτητο για τα ευρήματα της Ακρόπολης των Αθηνών. Απλώς θέλουμε να τονίσουμε την εκμετάλλευση μερικών επιτήδειων που φτιάχνουν και προβάλουν έργα με σκοπό το κέρδος. Γιατί αυτό το μουσείο, μερικοί πρώτα το βλέπουν σαν κέρδος οικονομικό και ύστερα σαν ένα ναό της τέχνης και της ιστορίας μας.
Θα μου πείτε γιατί το λέω αυτό. Γιατί δεν μπορώ την υποκρισία. Την υποκρισία επιτηδείων πολιτικών και πολιτών που το μόνο που τους νοιάζει είναι το κέρδος και η αρπαχτή σε βάρος του πιο πολύτιμου πράγματος που μπορεί να έχει μια χώρα, την ιστορία της.
Η υποκρισία των πολιτικών στο συγκεκριμένο θέμα είναι ότι θέλουν να προβάλουν τις αρχαιότητες της χώρας μας με διαφόρους τρόπους, εκμεταλλευόμενοι προς όφελος τους αυτή την προβολή, μα έχουν ξεχάσει τελείως ότι πρέπει πρώτα να γνωρίσουν την ιστορία τους οι πολίτες αυτής της χώρας. Να γνωρίσουν τι σημαίνουν όλες αυτές οι αρχαιότητες για εμάς τους νεοέλληνες να μας πείσουν να επισκεφτούμε το νέο μουσείο της ακρόπολης και κάθε μουσείο της χώρας μας και να γνωρίζουμε από πριν πως πρέπει να δούμε το κάθε έκθεμα που θα συναντήσουμε μέσα σε αυτά. Αντί αυτού έχουν δώσει την διδασκαλία της ιστορίας μας σε επιτήδειους τσαρλατάνους της τηλεόρασης και διαφόρων εντύπων να καπηλεύονται αυτή την ιστορία με φαντάσματα και μπουρδολογίες. Έχουμε τους διάφορους Λιακόπουλους να διδάσκουν ιστορία στους νεοέλληνες και το κράτος δεν μπαίνει ούτε καν στον κόπο να πει ότι οι πραγματικοί φορείς μετάδοσης της ιστορικής αλήθειας και της ιστορίας μας είναι η ακαδημαϊκή έρευνα, η ιστορικά και αρχαιολογικά αποδεδειγμένη ερεύνα .
Έτσι όλοι αυτοί οι επιτήδειοι κερδίζουν χρήματα και μολύνουν την ιστορική σκέψη των πολιτών και το κράτος φτιάχνοντας μουσεία νομίζει ότι διδάσκει τους Έλληνες ιστορία. Πρώτα μαθαίνεις κάποιον θεωρία οδήγησης, που είναι το γκάζι και που είναι το φρένο και μετά τον βάζεις στο τιμόνι
Έτσι θα πάει κάποιος έλληνας να επισκεφτεί το νέο μουσείο και με την ευκαιρία θα ανέβει και στο βράχο της ακρόπολής και θα νομίζει ότι ο Παρθενώνας έχει ενεργειακό πεδίο και από πάνω δεν μπορεί να περάσει ούτε πουλί πετούμενο ( κατά τα λεγόμενα των διαφόρων τσαρλατάνων). Για την ιστορία πάντως σας αναφέρω πως την τελευταία φορά που πήγα στην ακρόπολη εκτός του ότι υπήρχαν πάνω στο μνημείο του Παρθενώνα συντηρητές που εργάζονταν είδα και περιστέρια που είχαν καθίσει πάνω από το αέτωμα του ναού για να κάνουν τα δικά τους και φεύγοντας πέρασαν πάνω από το ναό.
Τέλος, μην νομίζεται ότι το θέμα δεν είναι σοβαρό και ότι αυτοί οι τύποι δεν αποτελούν απειλή για την ιστορία μας. Αντίθετα αυτοί σπέρνουν και όπου πιάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου