Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009

Πολιτιστικό Καλοκαίρι στον Πύργο Τριφυλίας !!


-
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Πύργου Τριφυλίας με την συνδρομή του Δήμου Γαργαλιάνων και του ΟΠΑΝΑΜ διοργανώνουν 3ημερο εορταστικών εκδηλώσεων στον Πύργο Τριφυλίας. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 24 Ιουλίου με θεατρική παράσταση. Στις 21:30 στο θερινό θέατρο του χωριού στο κοινοτικό μέγαρο

παρουσιάζεται το θεατρικό έργο ΄΄ Τα παραδοσιακά επαγγέλματα που χάθηκαν ‘’ για να θυμηθούν οι παλαιοί και να μάθουν οι νεότεροι.

Το Σάββατο 25 Ιουλίου στις 20:00 θα


-τελεστεί στο γραφικό εκκλησάκι της Αγίας

Παρασκευής, Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Μετά το τέλος του εσπερινού στην κεντρική πλατεία του χωριού κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια θα ξεκινήσει η πρώτη βραδιά του λαϊκού πανηγυριού διοργανωμένο από τον δήμο Γαργαλιάνων.

Την επομένη 26 Ιουλίου στις 7:00 το πρωί θα ξεκινήσει ο όρθρος και η θεία λειτουργία μετά το πέρας της οποίας κατά τις 10:30 θα ξεκινήσει η λιτανεία της ιεράς εικόνας της Αγίας Παρασκευής στους κεντρικούς δρόμους του χωριού, θα τελεσθεί δέηση στην πλατεία και στη συνέχεια θα μεταφερθεί για δωδεκαήμερο προσκύνημα στον κεντρικό ναό του χωριού.

Μετά το πέρας της λιτανείας κατά την καθιερωμένη συνήθεια όλοι οι παρευρισκόμενοι θα απολαύουν το καθιερωμένο ουζάκι ή το εύγευστο τοπικό κρασί ( ότι προτιμάει ο καθένας ) κάτω από τα δροσερά πλατάνια στην κεντρική πλατεία.

Το βράδυ της ίδιας μέρας στις 21:00 θα ξεκινήσει η δεύτερη βραδιά του λαϊκού πανηγυριού στην κεντρική πλατεία διοργανωμένο, αυτή τη φορά, από τους ιδιοκτήτες των καφενείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου