Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Κυπαρισσία-Υπαίθριο παζάρι με παλιά αντικείμενα και αντίκες από 7 έως 10 Αυγούστου


Υπαίθριο παζάρι με παλιά αντικείμενα και αντίκες οργανώνεται για άλλη μια χρονιά το διάστημα 7-10 Αυγούστου στο Μεγάλο Καλντερίμι της παλιάς πόλης της Κυπαρισσίας, από τον τοπικό δήμο και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας».

Το παζάρι έχει θεσπισθεί εδώ...




και 4 χρόνια, και είναι το μοναδικό, περιοδικό, υπαίθριο παζάρι αντικών που γίνεται στην Ελλάδα, στα πρότυπα των ανάλογων παζαριών που γίνονται στην Ευρώπη (πχ Γαλλία και Ιταλία) και σε άλλες χώρες.

Η Κυπαρισσία, που έχει τις ρίζες της στον 12ο αιώνα πΧ, αφού αναφέρεται από τον Όμηρο για συνεισφορά πλοίων στον πόλεμο της Τροίας, αναπτύσσει γύρω από το Κάστρο την Παλιά Πόλη, που είναι κηρυγμένη από το υπουργείο Πολιτισμού ως παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός και αρχαιολογικός τόπος.

Αυτό τον σημαντικό τόπο θέλουν οι οργανωτές του παζαριού να αναδείξουν, αλλά και να τον κάνουν γνωστό σε όλη την Ελλάδα για τη μοναδικότητά του, την απαράμιλλη ομορφιά του και την εξαίσια θέση του τα οποία αναδεικνύονται μόλις περπατήσει κάποιος στη παλιά πόλη και ανέβει να αγναντέψει από το Κάστρο όλη τη πόλη και τη γύρω περιοχή.

Το Μεγάλο Καλντερίμι είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά τμήματα του μεγάλου δικτύου λιθόστρωτων καλντεριμιών (μήκους περίπου τριών χλμ), που σώζεται στη καρδιά του παλιού εμπορικού κέντρου, το Σταυροπάζαρο. Η ιστορικότητα του Μεγάλου Καλντεριμιού και η καταλληλότητά του, λόγω μεγέθους, οδήγησαν στην επιλογή του για χώρο του παζαριού.

Στο παζάρι θα λειτουργούν 25 περίπτερα με συμμετοχή εμπόρων από την Αθήνα, την Πάτρα, τον Πύργο, την Καλαμάτα και άλλες πόλεις.

Οι ώρες λειτουργίας του παζαριού θα είναι από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου