Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι κρασοπαραγωγοί !!


-
Τη λήψη απόφασης, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, για τη διενέργεια απόσταξης κρίσης για τουλάχιστον 20.000 τόνους κρασιών περυσινής σοδειάς, ιδίως στους Νομούς Αχαΐας, Κορινθίας (Νεμέα) και Ηρακλείου, ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το σύνολο των εκπροσώπων των αμπελουργικών και οινοποιητικών συνεταιρισμών μελών της ΚΕΟΣΟΕ στην έκτακτη πανελλαδική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Σε αντίθετη περίπτωση οι αμπελουργοί θα ξεκινήσουν, όπως αποφάσισε η έκτακτη σύσκεψη, κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα με


-
συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Η σημερινή απόφαση ελήφθη παρουσία 8 βουλευτών – συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης – και Νομαρχών των προαναφερθέντων Νομών, ενώ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για κοινοτικά θέματα, κ. Χρήστος Αυγουλάς, που παραβρέθηκε στη σύσκεψη, παρότι αναγνώρισε την ανάγκη προσφυγής στο μέτρο της απόσταξης κρίσης, δήλωσε ότι τον τελευταίο λόγο έχει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Εάν δεν αποσταχθούν τουλάχιστον 20.000 τόνοι κρασιών περσινής σοδειάς, τότε ο νέος τρυγητός θα ξεκινήσει με τα υψηλότερα αποθέματα των τελευταίων χρόνων, με ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στις τιμές των οινοποιήσιμων σταφυλιών, επισήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΟΣΟΕ κ. Χρήστος Μάρκου, προσθέτοντας ότι στην περίπτωση αυτή διαγράφεται ορατός ο κίνδυνος να μην πραγματοποιηθεί τρύγος σε πολλές αμπελουργικές περιοχές της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου