Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2009

Παίρνουν φωτιά τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων !!


Βαθιά το χέρι στην τσέπη πρέπει να βάλουν οι καταναλωτές, που ανανεώνουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ή πρωτοασφαλίζουν τα αυτοκίνητα τους, καθώς με την εφαρμογή των νέων κατώτατων υποχρεωτικών ορίων αστικής ευθύνης οι εταιρίες έχουν αναπροσαρμόσει τα τιμολόγια τους και ήδη οι αυξήσεις στα ετήσια συμβόλαια φθάνουν το 30% και στα εξαμηνιαία το 10-15%.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώνονται στις εταιρίες που είχαν χαμηλά ή μειωμένα ασφάλιστρα και τώρα κάτω από την εφαρμογή των νέων ορίων υποχρεωτικής ασφάλισης αστικής ευθύνης, αλλά και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στα αποθεματικά τους ,αναγκάζονται να αυξήσουν σημαντικά.

Πιο μετριασμένες είναι οι αυξήσεις που γίνονται στις εταιρίες που θεωρούνται και οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς που...

και με το παλαιό καθεστώς υποχρεωτικής ασφαλιστικής κάλυψης είχαν σχετικά υψηλότερη τιμολόγηση, δηλαδή το πραγματικό ασφάλιστρο όπως υποστηρίζουν στελέχη τους.

Τη ίδια στιγμή οι καταναλωτές συνεχίζουν να είναι «εγκλωβισμένοι» καθώς πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον δύο με τρείς μήνες ακόμη ώστε να γνωρίζουν την πραγματική θέση των ασφαλιστικών εταιριών από πλευράς φερεγγυότητας, μετά την προσφυγή αρκετών (γύρω στις 15) στην εφαρμογή ρύθμισης για τμηματική καταβολή των ανοιγμάτων που παρουσιάζουν στα αποθεματικά τους για το 2008

Κι αυτό γιατί όσες από αυτές δεν ανταποκριθούν ενδέχεται να αντιμετωπίσουν στην καλύτερη των περιπτώσεων τσουχτερά πρόστιμα, ενώ είναι ανοικτό και το ενδεχόμενο να υπάρξουν και ομαδικά λουκέτα.

Στο μεταξύ μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ των εταιριών και της Επιτροπής Εποπτείας της Ιδιωτικής Ασφάλισης . Συγκεκριμένα οι μεγάλοι πολυεθνικοί παίχτες κατηγορούν την αρχή ότι δεν διαχώρισε τις εταιρίες που έχουν προσφύγει σε ρυθμίσεις των ανοιγμάτων στα αποθεματικά τους, από αυτές που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις φερεγγυότητας. Από την άλλη πλευρά οι εταιρίες που είχαν οικονομικά ανοίγματα δείχνουν ικανοποιημένες γιατί δεν διαχωρίστηκαν από τις υπόλοιπες, κάτι που θα είχε άμεσες επιπτώσεις στα οικονομικά τους από απώλειες στα χαρτοφυλάκιά τους ,καθώς αρκετοί ασφαλισμένοι τους θα διάλεγαν πιο σίγουρες εταιρίες.

Τώρα μένει ,επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, να αποδειχθεί σύντομα αν οι χειρισμοί της Εποπτικής Αρχής αλλά οι πολιτικές παρεμβάσεις που υπήρξαν ήταν υπέρ της αγοράς ή σε βάρος των ασφαλισμένων και του υγιούς ανταγωνισμού.

Πηγή BEST

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου