Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ



Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της Μητρόπολης Τριφυλίας και
Ολυμπίας, για τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν τον φετινό εορτασμό του πολιούχου των Φιλιατρών Αγιο Χαράλαμπο, την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ο δήμαρχος Αλκης Ξύγκας και οι υπεύθυνοι πολιτιστικών του δήμου, Νικόλαος Αθανασόπουλος και Δώρα Λεβεντούρη.
Πιο πολύ συζητήθηκαν διαδικαστικά ζητήματα αλλά και λεπτομέρειες για την τήρηση του προγράμματος της εορτής, ώστε να τονιστεί ο θρησκευτικός της χαρακτήρας. Από τον μητροπολίτη ζητήθηκε δε να περιοριστούν οι ομιλίες των πολιτικών κατά την διάρκεια του γεύματος που παραχωρεί στο τέλος της γιορτής ο δήμος.
Οσον αφορά το εορταστικό πρόγραμμα, την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου στις 5.30 το απόγευμα
θα γίνει η υποδοχή των μητροπολιτών στην είσοδο της πόλης, από τις αρχές του τόπου. Από εκεί, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων, μαθητών των σχολείων και προσκόπων, η πομπή θα μεταβεί στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου όπου θα τελεστεί αρχιερατικός εσπερινός.
Την επομένη, ανήμερα της γιορτής, θα τελεστεί η πανηγυρική πολυαρχιερατική θεία λειτουργία. Στις 10.30 θα γίνει η λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ στην κεντρική πλατεία θα αναπεμφθεί δέηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου