Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ..


Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι μέχρι την εποχή της χούντας οι πυρκαγιές ήταν ελάχιστες και μόνο προς το τέλος 1973-1974 άρχισαν να εμφανίζονται σαν ένα είδος εκδίκησης προς την εξουσία αφού ήταν ο μόνος τρόπος για να δημιουργηθούν προβλήματα χωρίς να βρεθούν οι ένοχοι.
Έκτοτε οι αιτίες άλλαξαν αφού μερικοί ασυνείδητοι Έλληνες σκέφτηκαν ότι μπορούσαν να αρπάζουν τη γη που είχε… ιδιαίτερη αξία μετά την πυρκαγιά.
Η όλη επιχείρηση πήρε μορφή επιδημίας τα επόμενα χρόνια λόγω της αδιαφορίας και της ολιγωρίας του κράτους να λάβει δραστικά μέτρα.
Τα τελευταία χρόνια η επιδημία αυτή πήρε τραγικές διαστάσεις για την πατρίδα μας με την αίσθηση των εγκληματιών ότι μπορούν να αρπάζουν τη γη με μια συνδυασμένη μαφιόζικη τακτική όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, έχοντας διαφθαρεί πλήρως, συμμετέχουν στις διαδικασίες νομιμοποίηση των καμένων περιοχών.
Υπάρχει τρόπος να σταματήσει αυτή η λεηλασία? Μόνο εάν υπάρξει πραγματική βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης να πάρει σκληρά μέτρα.Τα μέτρα πρόληψης
Χρειάζεται να περάσουν μερικοί νέοι....
νόμοι χωρίς καμία καθυστέρηση.
1.Να θεωρείται ο εμπρησμός ως "έγκλημα κατά της ανθρωπότητας" και να συνεπάγεται δημόσια διαπόμπευση και ισόβια κάθειρξη χωρίς καμία επιείκεια.
2.Να εντοπισθούν σε όλες τις περιοχές οι πρώτοι που καταπάτησαν τέτοιες εκτάσεις και να δεσμευθεί η περιουσία τους και της οικογένειάς τους υπέρ του δημοσίου. Επίσης να αναγκασθούν να ομολογήσουν ποιοι ήταν οι συνεργάτες τους και ποιοι οι προστάτες τους. Όσοι συμμετείχαν στην αρχική δημιουργία των συμβολαίων (δασικοί, συμβολαιογράφοι, αστυνομικοί, υπάλληλοι πολεοδομιών, νομαρχιών, δικηγόροι, κτλ) να εντοπισθούν και να τιμωρηθούν με βαρύτατα πρόστιμα ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση.
3.Να εντοπισθούν επίσης οι διαδοχικοί ιδιοκτήτες τέτοιων οικοπέδων και να πληρώσουν ανάλογα πρόστιμα εφόσον θα έπρεπε να είχαν ερευνήσει και να γνωρίζουν ότι τα οικόπεδα που αγόρασαν ήσαν παράνομα.
4.Να χρησιμοποιηθούν όλοι οι δασικοί και οι πυροσβέστες με μεγάλα συνεργεία εργατών ώστε κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών να κλαδέψουν τα χαμηλά κλαδιά των πεύκων σε όσο μεγαλύτερο ύψος γίνεται και να καθαρίσουν τουλάχιστον σε βάθος τριάντα μέτρων τις πευκοβελόνες στις παρειές των δρόμων.
5.Να αναγκασθούν οι ιδιοκτήτες σπιτιών που συνορεύουν με δασικές εκτάσεις να τα καθαρίσουν με τον τρόπο που αναφέραμε και υπό την επίβλεψη των δασικών ή των πυροσβεστών με φωτογραφίες πριν και μετά για να μην κοπούν άσκοπα δέντρα.
6.Να θεσπισθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό 500.00Ε για όποιον δώσει αξιόπιστες πληροφορίες για εμπρηστές.
7. Να θεσπισθεί το εξής μέτρο για την κατοχή της γης (το ίδιο ισχύει και στην Αγγλία): στα νησιά, η κατοχή της γης να ισχύει για 100 χρόνια. Στη συνέχεια να μεταβιβάζεται στο κράτος το οποίο θα την διαθέτει ανάλογα.
Μέτρα καταστολής
1.Να αγορασθούν πυροσβεστικά εναέρια μέσα που μπορούν να δρουν προληπτικά κατά τη διάρκεια της νύχτας επειδή οι εγκληματίες αυτοί βάζουν συνήθως φωτιές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Είναι αστείο αλλά και ύποπτο να υποστηρίζουν ακόμα κάποιοι ότι αυτού του είδους οι πυρκαγιές- που μπαίνουν βράδυ και συγχρόνως σε διάφορα μέρη- δεν οφείλονται σε εμπρησμούς εκ προθέσεως.
2.Να γεμίσουν με κρουνούς μεγάλης διαμέτρου σε πυκνά διαστήματα περιμετρικά όλα τα δάση, αλσύλια κτλ. ΟΙ δήμοι να κάνουν ασκήσεις με εθελοντές ώστε να βρεθούν στη θέση τους (δίπλα σε κάθε κρουνό) την ώρα την πυρκαγιάς με το κλειδί του κρουνού αλλά και με μικρής διαμέτρου αλλά μεγάλης έκτασης λαστιχένιους σωλήνες για να έχουν πρόσβαση άμεσα στο ξεκίνημα της φωτιάς τότε που είναι εύκολο να κατασταλεί. Οι κρουνοί να ανοίγουν από μια κεντρική υπηρεσία που θα ανοίγει τους κρουνούς ανάλογα με τη θέση της φωτιάς.
3. Να τύχουν οι πυροσβέστες ειδικής εκπαίδευσης για την κατάσβεση των πυρκαγιών σε δάση. Δεν είναι δυνατόν ο πυροσβέστης που σβήνει τη φωτιά στην πόλη να γνωρίζει τις ειδικές συνθήκες δράσης για την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας στο δάσος.
Ο σχεδιασμός να γίνει από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα έξοδα να καλυφθούν από τα πρόστιμα που θα πληρώσουν όλοι αυτοί που καταπάτησαν τις καμένες εκτάσεις. Είναι πάρα πολύ εύκολο να βρεθούν από τις αεροφωτογραφίες αυτές οι εκτάσεις.
Αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν η τελευταία ώρα που μπορεί να γίνει κάτι για να σωθούν όσα δάση μας απέμειναν και σταματήσουν οι εμπρησμοί. Εάν δεν γίνει μια τέτοια μεγάλη επένδυση τώρα, τον επόμενο χρόνο θα είναι πολύ πολύ αργά.
UDemand

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου