Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Φωτιες : Ολοι ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ...

Νέα επίθεση από τους οργανωμένους εμπρηστές, καθώς φαίνεται, δέχεται η Αττική αυτές τις μέρες. Πολλοί από τους ξερόλες τους δημοσιογράφους λένε πως δεν υπάρχει προηγούμενο τέτοιας πυρκαγιάς. Οι κάτοικοι λένε που είναι το κράτος. Ανοίγεις την τηλεόραση και αν πέσεις πάνω σε ειδήσεις πιάνεται η ψυχή σου. Έχουν ένα τρόπο να τρομάζουν τον κόσμο και να τον παραπληροφορούν που δεν έχει προηγούμενο.
Προσπαθώ τώρα να δώ τα πράγματα πιο ψύχραιμα και να δω την πραγματική διάσταση των πραγμάτων και αναρωτιέμαι, κατ αρχήν, αν υπάρχει προηγούμενο σε αυτή την κατάσταση. Υπάρχει και μάλιστα το πιο εφιαλτικό από όλα. Αν θυμάστε πριν από δύο ακριβώς χρόνια 18 Αυγούστου άρχισε η μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε την Πάρνηθα, λίγες μέρες μετά η Πελοπόννησος βρισκόταν σε ένα πύρινο κλοιό. Κάτι μου θυμίζει λοιπόν αυτή η φωτιά, μακάρι να μην είναι έτσι τα πράγματα και τα διεστραμμένα μυαλά να έχουν βάλει στο μάτι μόνο την Αττική και το κακό να σταματήσει εδώ.
Το κράτος δεν μπορεί...

να κάνει κάτι σε αυτές τις περιπτώσεις. Αν πιάσει η φωτιά και μάλιστα σε πευκόφυτη περιοχή όλα τα καναντέρ και όλα τα ελικόπτερα δεν υπάρχει περίπτωση να την σταματήσεις. Το κράτος έπρεπε να φανεί το χειμώνα να φτιάξει ζώνες πυρασφάλειας να βάλει περισσότερους κρουνούς να οργανώσει τους πολίτες με περιπολίες και ότι άλλο χρειαστεί.
Μα το κράτος έχει το νου του σε διαφημιστικές μίζες, να φτιάχνει μουσεία για να αποδείξει τα αυτονόητα( Φώτο) ότι αυτά, δηλαδή που είναι δικά μας, μας ανήκουν ( μάρμαρα του Παρθενώνα ). Βλέποντας τον καπνό από το Γραμματικό να σκεπάζει το νέο μουσείο σε πιάνει το παράπονο, σαστίζεις, δεν ξέρεις τι να σκεφτείς για την ανικανότητα του κράτους να μπορέσει να βάλει προτεραιότητες στις ανάγκες του κράτους. Να φτιάξει ένα καλό μουσείο για την Ακρόπολη των Αθηνών ή να ενεργοποιήσει μέχρι και την κρατική υπηρεσία πληροφοριών να βρει αυτούς που είναι πίσω από το μεγάλο αυτό έγκλημα και να τους εκτελέσει….
Αυτή την στιγμή που μαζί με τα χωριά και τις επιχειρήσεις καίγονται και τα εκατοντάδες αυθαίρετα της περιοχής, του στενόμυαλου νεοέλληνα που στις εκλογές θα φωνάζει υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος θα ζητάει το δίκιο του μαζί με αποζημίωση για το αυθαίρετο το σπιτάκι του που είχε φτιάξει για τα παιδάκια του, πρέπει να αναρωτηθούμε ποιος έχει την ευθύνη για αυτή την κατάσταση
Όλοι έχουμε ευθύνη πολιτικοί, δημοσιογράφοι, πολίτες. Ο κάθε ένας το μερίδιο που του αναλογεί. Το μεγαλύτερο είναι στους....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου