Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Με ανοιξιάτικο καιρό το ψήσιμο του οβελία


Μπορεί η Μεγάλη Εβδομάδα να ξεκίνησε με νεφώσεις, ωστόσο καλοκαιρινό αναμένεται το σκηνικό του καιρού την ημέρα του Πάσχα. Λιακάδα και υψηλές θερμοκρασίες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά από τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Οι εκδρομείς μπορούν να προγραμματίσουν τις αποδράσεις χωρίς να τους προβληματίζει ο καιρός, ωστόσο καλό είναι να πάρουν μαζί τους μια ομπρέλα, αφού στα ορεινά αναμένεται να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές. Πάντως, ο καιρός θα είναι ιδανικός την Κυριακή του Πάσχα για το ψήσιμο του οβελία.
Μεγάλη Τρίτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά αναμένονται τη Μεγάλη Τρίτη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4-6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Άστατος θα είναι ο καιρός και στην υπόλοιπη χώρα με συννεφιά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά από το απόγευμα.
Μεγάλη Τετάρτη
Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Μεγάλη Πέμπτη
Αίθριος καιρός αναμένεται τη Μεγάλη Πέμπτη, όμως τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα βορειοανατολικά. Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά, ενώ στο Αιγαίο νοτιανατολικοί 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3-4, στα ανατολικά 3-5 και στο νοτιοανατολικοί Αιγαίο 6-7 μποφόρ.
Μεγάλη Παρασκευή
Χωρίς αξιόλογη μεταβολή ο καιρός τη Μεγάλη Παρασκευή, ενώ ο υδράργυρος θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία. Ο καιρός αναμένεται αίθριος και μόνο μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3-5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Μεγάλο Σάββατο
Ηλιοφάνεια και ζέστη θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά το Μεγάλο Σάββατο, ενώ κάποιες σποραδικές βροχές μπορεί να εκδηλωθούν στα ορεινά.
Κυριακή του Πάσχα
Αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή, ενώ ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 25 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου