Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν οι εργαζόμενοι της ATEbank


Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν από την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην ATEbank, με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, που θα συνεχιστούν και μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα. Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων της ATEbank αναφέρεται ότι η απεργία πραγματοποιείται λόγω της άρνησης της διοίκησης της ATEbank να συμμετάσχει μαζί με τους εργαζόμενους στην περαιτέρω ενίσχυση του ταμείου Υγείας του χώρου, το οποίο παρουσιάζει προβλήματα λόγω της μεγάλης αύξησης των τιμών στις ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες.

Η ΑΤΕbank σε ανακοίνωση της, με αφορμή την απεργία, γνωστοποιεί ότι κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αγωγή κατά της Συνδικαλιστικής Οργάνωσης με την επωνυμία «Σύλλογος Εργαζομένων Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΣΕΑΤΕ)» για την απόφασή της να πραγματοποιήσει απεργία την Πέμπτη και Παρασκευή, 9 και 10 Απριλίου, με αίτημα την ενίσχυση του Ταμείου Υγείας Προσωπικού ΑΤΕ. Με την αγωγή η ΑΤΕbank ζητά να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία διότι αφορά ζητήματα οικονομικής ενίσχυσης του Ταμείου Υγείας Προσωπικού της ΑΤΕ (ΤΥΠΑΤΕ), το οποίο είναι αυτόνομο αλληλοβοηθητικό ταμείο, με δική του νομική προσωπικότητα. «Η υποχρέωση της Αγροτικής Τράπεζας έναντι των εργαζομένων είναι να καταβάλει στο Ταμείο αυτό τις αναλογούσες και βαρύνουσες αυτήν εισφορές τις οποίες κατέβαλε και καταβάλει ανελλιπώς.


Τα οποιαδήποτε -τυχόν- ελλείμματα του Ταμείου αυτού και ανάγκης οικονομικής ενίσχυσής του δεν αποτελούν υποχρέωση και μέριμνα της Τράπεζας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση. Επιπροσθέτως, η τράπεζα αναφέρει ότι η κηρυχθείσα απεργία είναι παράνομη λόγω μη τηρήσεως των διατυπώσεων του νόμου για την κήρυξή της. Στην ανακοίνωση της τράπεζα αναφέρει επίσης ότι για την υπόθεση του ΤΥΠΑΤΕ διενεργήθηκε έλεγχος της Εσωτερικής Επιθεώρησης της Τράπεζας, που αφορά στο λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης του ΤΥΠΑΤΕ στην Τράπεζα και προέκυψε ότι ο παραπάνω λογαριασμός εμφανίζει χρεωστικό υπόλοιπο 7,4 εκ. ευρώ, ενώ θα έπρεπε να είναι πιστωτικό ή μηδενικό. Το πόρισμα παρεδόθη αρμοδίως την Τετάρτη (07/04/2009) στις υπηρεσίες της Τράπεζας για τον καταλογισμό των ευθυνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου