Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ -ΦΙΛΙΑΤΡΑ


Πριν από μερικές ημέρες, ένας ακόμα συνάνθρωπος μας άφησε την τελευταία του πνοή στον επαρχιακό δρόμο Κυπαρισσίας –Φιλιατρών, στο ύψος της Τερψιθέας. Το γεγονός αυτό συζητήθηκε και προκάλεσε αίσθηση σε όλη την περιοχή, καθώς ο εκλιπών ήταν ο διευθυντής του ΙΚΑ Κυπαρισσίας. Δυστυχώς όμως ο δρόμος αυτός έχει πολλά εκκλησάκια στη διαδρομή του που δείχνουν ότι στη μικρή ιστορία του έχει πολλά θύματα. Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί σε αυτόν το επικίνδυνο δρόμο και έχουμε ενώσει την φωνή μας με άλλες που απαιτούν να γίνει κάτι άμεσα ώστε να σταματήσει αυτό το άδικο αιματοκύλισμα.
Στον δρόμο αυτό πολλά από τα τροχαία συμβαίνουν λόγω της υπερβολικής ταχύτητας μα τα περισσότερα από αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε η κατάλληλη σήμανση που να προειδοποιεί τους οδηγούς για τα επικίνδυνα σημεία. Αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει ούτε στοιχειωδώς με αποτέλεσμα, την απώλεια ζωών. Δεν χρειάζονται πολλά πράγματα, τα έχουμε θίξει και σε παλαιότερη ανάρτηση μας και θα τα τονίσουμε και πάλι ευχόμενοι κάποιοι υπεύθυνοι να ευαισθητοποιηθούν και να κάνουν κάτι. Συγκεκριμένα αναφέρουμε κάποια που παρατηρήσαμε εμείς και τα βλέπουν όλοι που τον διανύουν.
Ένα είναι η ελλιπέστατη σήμανση. Ένας που δεν έχει ξαναπεράσει παρασύρεται και αναπτύσσει ταχύτητα που σε μερικές στροφές κινδυνεύει να πεταχτεί έξω. Επίσης δεν υπάρχει επαρκώς ορατή διαγράμμιση στο οδόστρωμα και οι προσπεράσεις που γίνονται είναι άκρως επικίνδυνες .Το πιο επικίνδυνο και πιο εμφανές πρόβλημα αυτού του δρόμου είναι η ανωμαλία σε μερικά σημεία του οδοστρώματος που σε μεγάλες ταχύτητες κάνουν το αυτοκίνητο να κουνιέται σαν βάρκα σε μποφόρ.
Τέλος ευχόμαστε το τροχαίο αυτό να είναι το τελευταίο και σύντομα να δούμε τα συνεργεία να δουλεύουν για τη βελτίωση του δρόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου