Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009

Επιτυχής η γευσιγνωσία κρασιών από το ''Νέστορα'' στους Γαργαλιάνους


Παρουσίαση των κρασιών του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας «Ο Νέστωρ» έγινε προχθές το βράδυ στην κάβα του Τάσου Ψυχογιού στους Γαργαλιάνους. Εκεί, οι άνθρωποι του Συνεταιρισμού καθώς και ο Τάσος Ψυχογιός ενημέρωσαν όσους συμμετείχαν για τα κρασιά του Συνεταιρισμού, τις νέες ετικέτες και κυρίως για την μοναδική ετικέτα Γκρενά Μπλανς, που κερδίζει τις εντυπώσεις με την ξεχωριστή ποιότητά της! Όσοι, τυχεροί, παραβρέθηκαν στην παρουσίαση, δοκίμασαν τα κρασιά και απόλαυσαν τις γεύσεις τους! Σημειώνουμε πως, ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Μεσσηνίας «Ο Νέστωρ» υποστηρίζει το εισόδημα των αμπελοκαλλιεργητών της περιοχής του και προβάλει τη Μεσσηνία στον κόσμο με... όχημα το κρασί. Στόχος του είναι η ταύτιση του ονόματός του με προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής και σταθερής ποιότητας. Βασική του επιδίωξη είναι η ισχυροποίηση της θέσης του, με την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων του στην παγκόσμια αγορά οίνου. Η αξιοποίηση της δυναμικότητας της περιοχής και των αμπελώνων της αποδεικνύεται με την παραγωγή πλουσίων κρασιών που καλύπτουν τις σύγχρονες γευστικές προτιμήσεις, διατηρώντας παράλληλα μια άριστη σχέση ποιότητας - τιμής. Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Μεσσηνίας «Ο Νέστωρ» ιδρύθηκε το 1945 με σκοπό τη συλλογή, οινοποίηση, τυποποίηση και διάθεση στην αγορά της σταφυλικής παραγωγής της Μεσσηνίας. Σήμερα αριθμεί περισσότερους από 1.000 αμπελοκαλλιεργητές - μέλη και διαθέτει σύγχρονο οινοποιείο στον Πύργο Τριφυλίας, με δυνατότητα επεξεργασίας και αποθήκευσης 10.000 τόνων οίνου σε ανοξείδωτες δεξαμενές, καθώς και υπόγειους, κλιματιζόμενους χώρους παλαίωσης. Η Μεσσηνία αποτελεί σημαντικό αμπελότοπο από την αρχαιότητα. Σήμερα συνεχίζει την παράδοση βελτιώνοντας την καλλιέργεια του αμπελιού και εφαρμόζοντας σύγχρονες οινοποιητικές μεθόδους. Καλλιεργούνται οι ελληνικές ποικιλίες Ροδίτης, Φιλέρι, Ασύρτικο, Αγιωργήτικο, Μαντηλαριά, Φωκιανό κ.ά. και οι κοσμοπολίτικες Chardonnay, Grenache Blanc, Grenache Rouge, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cinsot, Tempranillo κ.ά. Τα κλήματα εκμεταλλεύονται άριστα το δροσερό καλοκαίρι και την ηλιοφάνεια της περιοχής. Ο πλούτος της σταφυλικής παραγωγής γίνεται βάση για την παραγωγή πολλών και άριστων ποιοτικά κρασιών.Ο πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας «Ο Νέστωρ», Σωτήρης Καλογερόπουλος, σημείωσε: «Η σημερινή (σ.σ. προχθεσινή) βραδιά είναι συνέχεια μια δύσκολης, φιλότιμης αλλά επιβεβλημένης προσπάθειας να παρουσιάσουμε και να προβάλλουμε τα κρασιά μας. Συμμετείχαμε, ήδη, στην Έκθεση "Oinotelia" στην Αθήνα, έγινε παρουσίαση των κρασιών μας στο κέντρο "Πατάτα" και συνεχίζουμε σήμερα (σ.σ. προχθές) στην κάβα του Τάσου Ψυχογιού και το τριήμερο 20, 21, 22 Φεβρουαρίου συμμετέχουμε στα "Διονύσια" στην Αθήνα. Όλες αυτές οι κινήσεις εντάσσονται στην προσπάθεια που κάνουμε να προβάλλουμε το προϊόν μας, να προβάλλουμε τον αμπελώνα της Μεσσηνίας, που σε αυτό πραγματικά, πιστεύω, ότι υπάρχει κάποιο έλλειμμα. Θέλω να πιστεύω ότι ο "Νέστωρας" μαζί με κάποιους ιδιώτες, οι οποίοι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά, έχουμε κοινό στόχο να προβληθεί ο αμπελώνας της Μεσσηνίας. Επειδή σε κάποια περιοδικά, όπως το "Αμπελοτόπι", αναφέρεται το Ασύρτικο της Σαντορίνης, αναφέρεται το Αγιωργήτικο της Νεμέας, το Μοσχοφίλερο της Μαντινείας, έτσι θέλουμε και μείς να αναφέρεται και κάποια ποικιλία, π.χ. το Καμπερνέ ή το Σαρντονέ της Τριφυλίας».Πηγή: www.kalnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου