Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ..


Με λαμπρότητα θα γιορτάσει αύριο η πόλη των Φιλιατρών τον πολιούχο της και προστάτη όλης της Τριφυλίας Άγιο Χαράλαμπο. Ήδη η προσέλευση πλήθους κόσμου έχει κατακλύσει την πόλη και το κλίμα που επικρατεί είναι ιδιαίτερα εορταστικό.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού, οι θρησκευτικές - εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 5.00 το απόγευμα με συγκέντρωση στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Κλήρου, της Δημοτικής Αρχής και των λοιπών Αρχών της πόλης, των μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου - Λυκείου, προσκόπων, Συλλόγων, Σωματείων, με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Εν συνεχεία θα γίνει η άφιξη των προσκεκλημένων Μητροπολιτών και άμεση εκκίνηση για τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου και θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός.


Την επόμενη ημέρα το πρωί, ανήμερα της εορτής του Αγίου, η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικότερους δρόμους της πόλης. Λίγο αργότερα θα παραταχθούν αγήματα του Στρατού, της Αεροπορίας, των προσκόπων και των Σχολείων προ του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου.


Αμέσως μετά θα γίνει προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό. Τέλος, θα ξεκινήσει η λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας σε κεντρικές οδούς της πόλης και θα ψαλεί δέηση στην κεντρική πλατεία. Ο Δήμος Φιλιατρών θα παραθέσει γεύμα στους προσκεκλημένους στη 1.00μετά το μεσημέρι στο «Φουρναράκειο» Πνευματικό Κέντρο.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥΣ

ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΙΦΥΛΙΟΥΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου