Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Aπό το Δεκέμβριο τέλος η πίστωση στα φάρμακα

Να σταματήσουν να δίνουν επι πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους του Δημοσίου αποφάσισε ομόφωνα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας στην γενική του Συνέλευση.
Από 1η Δεκεμβρίου οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου θα πληρώνουν τα φάρμακα τους από την τσέπη τους.

Σε δηλώσεις του ο γραμματέας του φαρμακευτικού συλλόγου Μεσσηνίας Στέφανος Καμινιώτης είπε:
Από 1/12/08 και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας δηλαδή και τα φαρμακεία στην Μεσσηνία, θα σταματήσουν την επι πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Δημοσίου.
Αυτό σημαίνει οτι ο ασφαλισμένος θα πληρώνει την αξία της συνταγής ολόκληρης στο φαρμακείο, θα πάρει την απόδειξη για όλο το κόστος της συνταγής, και α πάει ο ασφαλισμένος στο Δημόσιο να εισπράξει τα χρήματα.

Οι φαρμακοποιοί είναι απλήρωτοι αυτή την στιγμή. Έχουν να πληρωθούν απο τον λογαριασμό του Μαϊου. Δηλαδή είμαστε κοντά στους 6 μήνες και απ΄ότι ακούγεται η πρόθεση να γίνει κάποια πληρωμή είναι κοντά στον Φλεβάρη.
Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει στους 9 μήνες η καθυστέρηση στους λογαριασμούς, και όπως καταλαβαίνετε το φαρμακείο οδηγείται σε ένα οικονομικό αδιέξοδο.
Είναι αδύνατον από πλευράς μας να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση.
Δεν αφορά μόνο το Δημόσιο. Υπάρχουν και άλλα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία καθυστερούν τις πληρωμές, και ενδεχομένως και για αυτά τα ταμεία να λάβουμε τα ίδια μέτρα.
Δηλαδή να σταματήσουμε να χορηγούμε με πίστωση τα φάρμακα.
Οι φαρμακοποιοί της Μεσσηνίας διεκδικώντας τα χρήματα τους από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (Ο.Π.Α.Δ.) αποφάσισαν να συμμετάσχουν και στην απεργία στις 26 Νοεμβρίου.
Ο γραμματέας του φαρμακευτικού συλλόγου Μεσσηνίας Στέφανος Καμινιώτης είπε και για την απεργία της 26ης Νοεμβρίου.

Αποφασίσαμε να υπάρχει συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει για τις 26/11/2008 ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.
Πιστεύουμε ότι η απεργία θα έχει καθολική συμμετοχή.
Η απόφαση που πάρθηκε ήταν ομόφωνη.
Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου