Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΣΗΜΕΡΑ


Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας μπαίνουν σήμερα το πρωί στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων σχεδόν 90.000 υποψήφιοι.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα Λύκεια έως στις 7.30 π.μ. το αργότερο, καθώς στις 8.00 π.μ. ξεκινά η μετάδοση των θεμάτων από το Υπουργείο Παιδείας. Η εξέταση του μαθήματος διαρκεί τρεις ώρες.
Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό από πολλούς υποψήφιους, αν και φέτος για πρώτη φορά μειώθηκαν οι βαθμοί για την έκθεση, που συμπεριλαμβάνεται στην εξέταση του μαθήματος.
Η υψηλή, πάντως, βαθμολογία στο συγκεκριμένο μάθημα θεωρείται κλειδί για πολλές Σχολές των Πανεπιστημίων. Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της διαδικασίας και χθες συγκεντρώθηκαν στο Υπουργείο τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, για να εργαστούν και να επιλέξουν τα ερωτήματα.
Οι υποψήφιοι διεκδικούν την εισαγωγή τους στις 88.262 θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Από αυτές, οι 40.770 θέσεις αναλογούν στις Σχολές των ΑΕΙ - συμπεριλαμβανομένων των 590 θέσεων στις Εκκλησιαστικές Σχολές - και οι 43.460 στις Σχολές των ΤΕΙ.
Επιπλέον, 1.436 θέσεις αναλογούν στις Στρατιωτικές Σχολές, 1.900 στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας, 670 στις Σχολές Εμπορικού Ναυτικού και 26 στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: