Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Ενημέρωση για τη δωρεά μεταμόσχευσης οργάνων


Σήμερα, Παρασκευή 15 Μαΐου, στις 8.00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας εκδήλωση ενημέρωσης που αφορά στη δωρεά μεταμόσχευσης οργάνων, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
«Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τόσο μεγάλη εκδήλωση στην πόλη της Καλαμάτας γι' αυτό το μείζον θέμα. Ο κ. Αλκιβιάδης Κωστάκης, καθηγητής, συμπατριώτης μας και πρόεδρος στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, θα μιλήσει τη συγκεκριμένη βραδιά και καλό είναι να ακούσουμε τις απόψεις του, να παρουσιαστούν τα δεδομένα και η προοπτική που υπάρχει», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Καφαντάρης, υπεύθυνος Κοινωνικών Υποθέσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας.
Επίσης, ομιλητής της βραδιάς θα είναι και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, κ. Χρυσόστομος. «Η Εκκλησία έχει πάρει θέση και έχει άποψη για τη μεταμόσχευση οργάνων. Θεωρώ την εκδήλωση πολύ σημαντική, για να ενημερωθεί ο κόσμος της Μεσσηνίας, γιατί η χώρα μας είναι πάρα πολύ πίσω στον τομέα αυτόν και απαιτείται ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση, όπως αναλόγως συμβαίνει και με το θέμα της αιμοδοσίας. Ως Νομαρχιακή Επιτροπή ξεκινάμε ημερίδες και δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη τη βοήθεια μας. Προσκαλούμε τους πολίτες να ενημερωθούν, να κάνουν ερωτήσεις, διότι όπως είναι γνωστό επικρατεί ένας γενικότερος φόβος γύρω από αυτά τα θέματα», συμπλήρωσε ο κ. Καφαντάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: