Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Συνάντηση δράκου με τους κτηνοτρόφους του νομού



ΤΗΝ Πέμπτη , ο Νομάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος, συμμετείχε μαζί με τους Προέδρους και τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων απ’ όλη την χώρα, σε συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Υφυπουργό κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, για τα ζητήματα της κτηνοτροφίας. Στη συνάντηση επίσης, συμμετείχαν και αρκετοί βουλευτές από όλη την χώρα. Οι κτηνοτρόφοι εξέθεσαν τα αιτήματά τους, τα οποία και υποστήριξε ο Νομάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος της ΕΝΑΕ.Ο κ. Δράκος επεσήμανε ότι πέραν της δίκαιας οικονομικής τους ενίσχυσης, λόγω του ότι ασκούν το επάγγελμά τους κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες αφενός και λόγω της οικονομικής κρίσης και των κλιματολογικών συνθηκών που αντιμετώπισαν αφετέρου, επιβάλλεται να στηριχθεί ο ευαίσθητος αυτός κλάδος της κτηνοτροφίας για πολύ σημαντικούς λόγους.

Στη συνέχεια, ο κ. Δράκος ζήτησε την μείωση της γραφειοκρατίας για τα ζητήματα τα οποία αφορούν την νομιμοποίηση των σταυλικών εγκατάστασεων και την οικονομική ενίσχυση της διαδικασίας αυτής μέσω των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Στο σημείο αυτό, μάλιστα, ο κ. Δράκος, προέβαλε και το πρότυπο εφαρμοζόμενο πρόγραμμα από την Ν. Α. Μεσσηνίας για την απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία τωνποιμνιοστασίων και των σταυλικών εγκαταστάσεων γενικότερα. Στη συνέχεια, επί των θεμάτων αυτών, τοποθετήθηκε ο Υφυπουργός κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος ο οποίος δεσμεύτηκε ότι η Κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τα ζητήματα αυτά κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Από την πλευρά του, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος και Πρόεδρος των κτηνοτρόφων Μεσσηνίας κ. Κωνσταντίνος Γυφτάκης, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση, δήλωσε ότι οι κτηνοτρόφοι έφυγαν από την συνάντηση προβληματισμένοι, διότι δεν υπήρξαν δεσμεύσεις από την ηγεσία του Υπουργείου για τα αιτήματά τους.
πηγή:Σημαία

Δεν υπάρχουν σχόλια: